BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Innovaone“ спечели първо място на международно технологично състезание

Отборът на „Innovaone“ – Харманли в тандем с „Аз Буки ML“ спечели първото място от престижното международно технологично състезание, организирано от студенти от Американския университет в България.

„Наск AUBG“ е един от най-известните хакатони в България. Заради пандемията състезанието по иновации се проведе онлайн. „Innovaone“ спечели първото място в надпревара със студентски отбори от България, Македония, Германия и Румъния.

В отбора на победителите са 15-годишният Радостин Чолаков от Математическа гимназия – Пловдив и неговата „Аз Буки ML“, Дарко Тачев на 16 г. от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, Христо Хубенов, който е на 18 г. от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли и техният ръководител Емануил Манолов, от същото училище, като тримата са от „Innovaone“.

Те спечелиха със системата GeoShare, която дава данни за местоположението на гражданите, събирани чрез мобилно приложение, като се запазва анонимността на хората. Със събраните данни общините ще могат по-добре да оценяват поведението на гражданите. За първенците има финансова и предметни награди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!