BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

9 загинали и 189 ранени при катастрофи в Хасковско, затягат контрола

Значителен спад на тежките катастрофи през тази година в Хасковска област отчете началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

До 4 септември 2019 година са станали 149 тежки катастрофи с 9 загинали и 189 ранени. За същия период на миналата година е имало 194 тежки катастрофи със 17 загинали и 240 ранени.

Междувременно полицията засилва контрола по пътищата в Хасковска област във връзка с предстоящия празничен 6 септември – Ден на Съединението и последващите два почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има в районите на увеселителните заведения, така също по магистрала "Марица" и по първокласните пътища в областта заради предстоящия интензивен трафик.

Проведени са срещи с органите на местната власт за предприемане на съвместни мерки за опазване на обществения ред, както и с частните охранителни фирми с цел подобряване на бдителността им и пропусквателния режим.

Ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона. Забраната важи за днес от 16 до 20 часа и на 8 септември – от 14 до 20 часа, съгласно заповед на Агенция "Пътна инфраструктура".

През предстоящите почивни дни в районите на питейните и увеселителни заведения ще се проведат и специализирани полицейски операции за употреба на алкохол, за наркотични и упойващи вещества, правоспособност. За целта ще бъдат ангажирани максимален брой служители на КАТ и на "Охранителна полиция". В тази връзка главен инспектор Чобанов апелира водачите да спазват Закона за движение по пътищата.

Анета Кутелова

 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!