BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

8 месеца по-късно глобиха майор Тошев за блокадата на магистрала „Марица“

Офицерът от резерва майор Иван Тошев е получил днес наказателното постановление за 20 лв. от Пътна полиция за блокадата на автомагистрала „Марица“ на 4 август 2020 г.

Актът беше съставен след антиправителствения протест. В него е записано, че като пешеходец се е движил по пътното платно и е създал опасност за движението и предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие, с което е нарушил Закона за движение по пътищата. При получаването на акта той е написал върху него „Не е вярно! Оставка!“. Тогава Тошев започна акция под наслов „Подкрепи протеста с максимум 1 стотинка“. 20 лв. бяха събрани от протестите в Хасково и София.

Протест

Според Тошев той е санкциониран по Закона за движението по пътищата заради участие в протестите лятото, тъй като полицията била безсилна да наложи наказание по Закона за събранията, митингите и манифестациите. „Протестът беше допустим по Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото блокадата на магистралата нито е била забранена от кмета на Общината, нито е издавана заповед от кмета за прекратяването й. А кметът е единственият компетентен орган преценяващ легитимността на протеста и имащ право да го прекрати“, смята Тошев.

Сега офицерът от резерва ще обжалва наказателното постановление в съда. Той ще атакува и плащането на глобата по банков път.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!