BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

59% от децата се върнаха в градините, отвориха и училищата до 4 клас в Хасковско

Училищата до 4 клас и детските градини отвориха тази сутрин в Хасковска област.

63 са училищата в региона, които посрещнаха близо 8 000 деца от 1 до 4 клас. Присъствено обучение подновяват и 245 деца в предучилищните групи в училищата. Само две деца от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ продължават да учат онлайн.

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че учебният процес е започнал нормално. Няма болни учители, като на този етап няма информация за отсъстващите деца. До края на седмицата трябва да са готови списъците с учителите, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Учениците от 5 до 12 клас продължават да се обучават онлайн.

Всички детски градини на територията на община Хасково започнаха спокойно приема на деца, като средната посещаемост е близо 59%, съобщават от кметството. От всички 2 909 деца по списък, днес в градините и яслите са постъпили 1 706. Сградите на 12-те детски градини са отоплени. При първоначалния филтър нито едно дете не е било с температура или други симптоми на заболяване. По данни на директорите на детските градини утре се очаква посещаемостта да е по-висока.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!