BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

561 000 лв. ще струва изкуственият терен на стадион „Младост“

561 194 лв. ще е инвестицията на Българския футболен съюз за обновяването на терена на стадион „Младост“ в Хасково. Парите са по програма на УЕФА.

Това става ясно от заявление от БФС да му бъде учредено безвъзмездно право на ползване на стадион „Младост“ за срок от 20 г. Това става възможно след решение на хасковския общински съвет.

След одобряване на заявлението от БФС ще инвестират парите в обновяване на открития футболен терен. Това трябва да стане в срок от 6 месеца. Предстои да бъде монтирана 7 150 квадратни метра антиударна подложка за 175 175 лв. и изкуствена трева на същата площ за 88 375 лв.

Кметът Станислав Дечев коментира пред Haskovo.info, че обновяването на терена може да започне след 2 месеца. До дни се очаква да бъде обявена обществена поръчка от общината за нова лекоатлетическа писта на стадиона. Очакванията са тя да струва около 400 000 лв.

Междувременно продължава работата по тревното покритие на стадион „Хасково“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!