BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

54 месеца затвор получи шофьор на автобус за контрабанда на 33 кг. марихуана

4 години и 6 месеца затвор получи от Хасковския окръжен съд 29-годишният сръбски шофьор на автобус Йетон Рамадани, съобщават от прокуратурата. Мъжът е глобен с 50 000 лв.

Той е признат за виновен за контрабандата на близо 33 кг. марихуана на стойност 131 729 лв. Haskovo.info припомня, че Рамадани и Мерджим Бейтулау бяха арестувани на 1 март миналата година при опит да преминат в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с автобус без пътници. Дрогата беше скрита в прясно изграден тайник, а миризмата на силикон в автобуса, усетена от митничарите, издаде двамата сърби. Тогава шофьорът Рамадани каза, че механикът Бейтулау не знае за дрогата и по-късно беше освободен от ареста. Водачът призна, че е събирал пари за лечението на болната си майка.

Марихуана

В края на февруари 2020 г. от транспортната фирма възложили на Рамадани да откара един от автобусите за ремонт до Бурса, Турция. Преди да потегли от Сърбия той се съгласил да прекара 33 пакета с марихуана, които укрил в специално изработен тайник в багажното отделение на автобуса. Рамадани приел поръчката от негов познат – сърбин, който обещал да му плати 3 000 евро. Пратката трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата близо до Бурса.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!