BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

5-годишният Игор Делчев с отлично представяне и бронз на шахматния турнир в Хасково

Един от най-малките участници, които се включиха днес в шахматната надпревара- част от спортния календар за празниците на Хасково, се превърна в сензацията на деня. Игор Делчев, който е все още в детската градина успя да бие доста по-големи от него шахматисти и завоюва третото място на турнира. Той беше и най-малкия състезател. Десетина деца се включиха, като най-големите бяха 12-годишните.

Повечето от участниците в Детския шахматен празник бяха от местния клуб „Марса-Хасково“. Състезател на детската шахматна школа на ЦСК, който е в Хасково за лятната ваканция също стана част от надпреварата.

„Получиха се добри разигравания и съм много доволен от децата. Игор игра много силно и смятам, че има добро бъдеще занапред в играта. Малките получиха възможност да играят с по-големи състезатели, а в шах ата, ако искаш да се развиваш правило е да играеш с по-силни от теб.“, коментира треньорът на „Марса-Хасково“ Владимир Вълков.

Втора в състезанието се класира Петя Ангелова, която е в трети клас на училище“Св. Климент Охридски“.

Първи в надпреварата е Александър Бакърджиев. Шестокласникът от училище „Христо Смирненски“ дойде повече за подкрепа на сестра си, която също изигра няколко партии, но и се включи в играта. Той взе и купата на турнира. Всички състезатели получиха от организатора-община Хасково за спомен малки формати шах.

 

 Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!