BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

42 екипа ще връщат деца в училище в Хасковско

42 екипа в 11-те общини в Хасковска област ще връщат в училище отпаднали деца и ще посещават такива в риск от отпадане. Работата им ще започне от 16 септември, съобщават от областна администрация.

В екипите са включени експерти от Регионалното управление на образованието, педагогически специалисти от училища и детски градини, кметове, здравни и образователни медиатори, социални работници и полицаи. Днес се подготвят обучители на екипите за обхват.

Среща

По инициатива на областна администрация се е провела работна среща за постигане на целите по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. От РУО са посочили, че е необходимо да бъде подобрен инструментариумът, по който представителите на институциите да синхронизират действията си, за да се идентифицират децата в риск от отпадане от образователната система. През миналата година екипите са извършили 794 проверки.

„Там, където има изолирани семейства, трябва да бъдат организирани кампании за подпомагането им. Това е ефективен начин тези семейства да получат подкрепа, а децата да бъдат по-лесно социализирани“, е казала зам.-областният управител Виолета Желева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!