BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

400 военни и 90 машини с бойни стрелби на полигона край Хасково

Двуседмично полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски се провежда на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. По време на подготовката ще се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти артилерийски полк, със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване – Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.

Военни

Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски за осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования. Ще бъде обърнато особено внимание на воденето на бойни действия от артилерията с използване на дистанционно управляеми летателни системи за разузнаване и съвместно поразяване на целите.

Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк в Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски, под ръководството на полковник Петър Кръстанов.

Haskovo.info припомня, че това е поредното военно учение на полигона тази есен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!