BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4-годишната Габриела запали светлините на коледната елха в Димитровград

Тази вечер грейнаха 30 000 лампички от украсата на най-голямото живо коледно дърво в страната – 30-метровата елха на площад „България“ в Димитровград.

Заради пандемията от коронавирус този път това стана със скромна церемония, а символичен старт даде 4-годишната Габриела Антонова, съобщават от общината.

Елха

„Въпреки сложната обстановка, счетохме, че повече от всякога имаме нужда от духа на Рождество Христово, от вярата, че предстоят по-добри времена. Надявам се, че светлините на Коледното дърво – Нашето Коледно дърво – най-високото живо Коледно дърво, ще сгреят душите и сърцата на хората и ще ни помогнат да преминен по-лесно през това изпитание. Позволете ми от името на кмета Иво Димов и от мое име да ви пожелая най-вече здраве, късмет и любов и прекрасни светли празници, споделени с най-близките ни хора!“, каза заместник-кметът Яшо Минков.

По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса из града по булеварди и кръстовища. Ново допълнение ще бъде стилното осветяване на площад „Поезия“ и съвсем нов орнамент в шадравана пред сградата на съда.

Тази година децата отново ще могат да изпращат своите писма до Дядо Коледа. Пощенската станция ще бъде разположена в градината на Градска библиотека „Пеньо Пенев“, където малчуганите ще могат да пускат своите писма до белобрадия старец. Желателно е те да бъдат предварително написани и готови, но ако все пак някой не е успял да го направи у дома, ще може да се напише такова пред самата станция при всички мерки за безопасност и дезинфекция. Пощата на Дядо Коледа ще работи от понеделник до петък от 9 до 18 ч. Седмица след като са пуснали писмото, малчуганите и техните родители могат да отидат отново в Детския отдел на библиотеката, за да потърсят своя отговор от Дядо Коледа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!