BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

38 новозаразени с коронавирус, двама починали и трима оздравели в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 38 нови положителни случая на коронавирус, двама са починали, а трима са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

23 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 7, Харманли – 2, Свиленград – 3, Симеоновград – 1, Любимец – 2. От РЗИ са взети 140 контролни проби на потребители и персонал с отрицателни проби и изтичаща карантина от Дома за стари хора на Кенана в Хасково. 22 от тях са отчели положителен резултат – 4 на персонал и 18 на потребители, а 118 са отрицателни.

Починали са жена на 72 години от община Ивайловград, диагностицирана на 23 декември, с диабет и сърдечно заболяване и жена на 68 години от община Хасково, диагностицирана на 2 декември, с диабет и сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 828. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 157. В МБАЛ-Хасково са настанени 47, МБАЛ-Димитровград – 16, МБАЛ-Харманли – 22, МБАЛ-Свиленград – 31, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 18, МБАЛ-Хигия – 3. В лечебни заведения извън областта се лекуват 20. На домашно лечение са 1 605 души, починали са 209, а оздравелите са 1 857.

772 са новозаразените с коронавирус в страната при направени 3 669 теста. 45 са починали, а оздравелите са 1 215. 5 671 са настанени в болница, като 521 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!