BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

31 вече се записаха за доброволци в Хасково

31 вече са се записали за доброволци в Хасково, съобщават от общината.

Телефонът за записване е 0884 840 222. Очакват се пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст. След обучение и инструкции за безопасна работа те ще бъдат насочени в дейности за подпомагане на хората от общината и институциите за поддържане на реда и мерките за сигурност, въведени с обвяването на извънредното положение.

Дезинфекция

Във връзка с координацията на работата и по решение на МС и НСОРБ доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на общинските власти в няколко направления. Това са подкрепа на медицински заведения, на социални служби и РЗИ, на службите по реда и КПП-та в областните градове.

Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса. Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кварталите „Бадема“, „Изгрев“, парк „Днепър“, централна градска част. Работата продължава през целия ден, като на дезинфекция ще бъдат подложени всички места, където минават повече хора или се разхождат домашни любимци. Община Хасково напомня на всички граждани, живеещи в жилищни блокове, че дезинфекцията на общите части е задължение на етажната собственост.

Дезинфекция

За времето на извънредното положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица спират да текат, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Хората, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение. Подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок.

Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда може да се заяви и по пощата или по електронен път към бюрото по труда, в което търсещият работа желае да се регистрира по постоянен или настоящ адрес. Завление за регистрация може да се изтегли от сайта на Агенция по заетостта.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!