BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

3 т. спирт за болниците в Хасковско. 242 са вече заразените в страната

22 са новите случаи на коронавирус в България, съобщиха в 17 часа от националния щаб.

16 от тях са в София, по два са в Благоевград и Пловдив, по един са в Сливен и Плевен. Заразените в страната са общо 242. 40 са в болница, четирима са излекувани.

От щаба коментираха, че при математически модел, в който се откриват 2 от 11 заразени, се движим в правилната посока и наложените мерки дават резултат.

Утре в Хасково ще пристигнат 3 тона спирт за лечебните заведения в региона, съобщават от областна администрация. Те са към РЗИ – Хасково по линия на логистично-координационния център за разпределение на защитни материали. Това е съобщила на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Всяко лечебно заведение ще направи своята заявка за необходимите количества спирт до утре. След това под надзора на служители от Пожарна безопасност и защита на населението спиртът ще бъде разпределен.

Очаква се още утре РЗИ да получи 4 000 маски. Те също са предназначени за работещите на първа линия в здравните заведения. По 50 броя маски МП 70 и защитни комплекти за еднократна употреба ще бъдат предоставени на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, и по 30 броя от същите защитни материали на по-малките общини.

Междувременно кметът на Свиленград Анастас Карчев направи призив да се даряват хранителни продукти за нуждаещите се. Те ще се събират в общината.

Маски

Продължават и даренията на предпазни средства. Рожденикът арх. Петър Николов дари на хасковлии 1 000 защитни маски. Те са за еднократна употреба и са предоставени на общината. Желанието му е те да стигнат до най-нуждаещите се.

500 маски за многократна употреба дариха на общината от хасковската фирма „Flair“. Волята на дарителя е те да бъдат за служителите на ОД на МВР – Хасково.

Маски

Ново дарение получи днес и община Димитровград. 1 000 маски за многократна употреба ушити от местната фирма „Мери Стил“ е предоставила Марияна Жекова Николова. Общината прави организация те да бъдат раздадени на възрастни хора по селата в общината и Меричлери.

За възрастните по селата и Меричлери са 1 000 маски за еднократна употреба, дарени от Петър Дянков Делев.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!