BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

28-годишен за трети път спечели кроса от Димитровград до Хасково

28-годишният дряновец Стоян Владков за трити път спечели лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Състезателят на "Дунав" (Русе) избяга 14-километровото трасе от Димитровград до Хасково за 52 минути и 45 секунди.

След финала до сградата на НАП в Хасково, младият мъж заяви, че не усеща умора от кроса. Той дори се пошегува, че може още веднъж да пробяга дистанцията.

"Хубаво състезание, любимо трасе, организацията е на много високо ниво", сподели победителят секунди след пробягване на дистанцията. Младият лекоатлет сподели, че е учител по физическо възпитание и спорт в училище "Йордан Йовков" в Русе и е треньор по лека атлетика.

Втори в състезанието финишира съотборникът му Янислав Тодоров, а трети е Дилян Бояджиев от Димитровград.

Първа при жените финишира Маринела Нинева от "Локомотив" (Дряново). Тя записа време 55 минути и 58 секунди.

В състезанието участваха 48 души от различни градове на страната – София, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Дряново, Койнаре, Панагюрище, Димитровград и Хасково. 10 от състезателите са жени и девойки. Най-младият участник е 9-годишният Мартин Панайотов, а най-възрастния е хасковлията Петър Николов на 72 години.

Кросът е част от програмата на община Хасково за Деня на града – 8 септември. Проведе се със съдействието на местния клуб "Атлетик". От кметството бяха осигурили общо 2000 лева за призьорите в различните възрастови групи. На финала беше Димитър Дяков – брат на Ванко Дяков.

Анета Кутелова

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!