BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

24 от дома в Пъстрогор са с COVID-19, 118 заразени в Хасковско и шестима починали

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирус, починали са шестима, а един е оздравял, съобщават от областния оперативен щаб.

43 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 19, Харманли – 5, Свиленград – 26, Тополовград – 7, Любимец – 2, Симеоновград – 10, Минерални бани – 6. Сред положителните са лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград.

Заразени са още преподавателка от ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа. Положителна е детегледачка от Центръра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково. Предстои в Центърът да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

От 110 PCR теста, направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор, положителен резултат са отчели 24 – 13 потребители и 11 души персонал. Всички те са безсимптомни. Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, трима санитари и четирима служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.

Починали са мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване, мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет, жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване;

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 211. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134. В МБАЛ-Хасково са настанени 50, в МБАЛ-Димитровград са 18, в МБАЛ-Харманли – 20, в МБАЛ-Свиленград – 20, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 15. В лечебни заведения извън областта се лекуват 11. На домашно лечение са 1 359, починали са 115, оздравели са 603, а под карантина са 1 028.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 568 са новозаразените в страната при направени 9 093 теста. 162 са починали, а оздравелите са 2 255. 6 655 са настанени в болница, като 430 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!