BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

200 ученици и 25 учители са със съмнение за COVID-19 в Хасковско, училищата сами решават за онлайн обучението – ВИДЕО

От 22 117 ученици в Хасковска област 200 са със съмнение за коронавирус, а 1 116 са с остри респираторни заболявания, съобщи след заседание на областния кризисен щаб началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Тя уточни, че някои вече били излекувани.

От 2 117 учители в областта 25 са със съмнение за коронавирус, а 79 са с ОРЗ. От 679 души непедагогически персонал трима са със съмнение за вируса, а шестима са с ОРЗ.

Вчера Боева е участвала във видеоконферентен разговор с министрите на образованието и здравеопазването. В него са набелязани насоки за редуването на онлайн обучението с присъствено. Става въпрос за учениците от 5 до 12 клас. Препоръчително е повече от 12 дни да не е прекъснат учебният процес. До училищата в областта е изпратен примерен график за ротация на обучението по класове и те трябва да решат. Окончателното решение ще бъде взето на заседание на областния щаб.

Председателят на щаба Стефка Здравкова отчете, че ситуацията остава изключително тежка и заболелите се увеличават лавинообразно. Свободните легла в болниците са много малко, липсват и лекарства, за което ще бъде подаден сигнал от Здравкова. Тя допълни, че община Хасково трябва да реши дали бившият Тубдиспансер да бъде превърнат изцяло в болница за пациенти с коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!