BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

20 000 лв. глоба за фирмата получател на 137 тона отпадъци, спрени на Капитан Андреево

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е глобила с 20 000 лв. фирма от пловдивското село Марково, съобщават в отчета си за ноември от екоинспекцията.

Става въпрос за фирмата получател на 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, които през юни бяха задържани с 6 тира с турска регистрация на ГКПП „Капитан Андреево“. Санкцията е заради липсващи документи, сред които е договор за оползотворяване.

Камиони

През ноември от РИОСВ са извършили 92 проверки на 89 обекта. Дадени са 27 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 15 наказателни постановления за 22 950 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 14 541 лв.

Издадено е наказателно постановление за 500 лв. на Община Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Бисер. Наложена е санкция на винарска изба в Свиленград за неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения.

През месеца са почистени пет нерегламентирани сметища, сред които в димитровградските села Брод и Радиево и в стамболовското село Голям извор. На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили 9 сигнала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!