BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

2 700 фирми поискаха подкрепа с оборотен капитал

Близо 2 700 търговци от страната са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. Няколко хасковски фирми също вече се възползват от мярката и подават документи, уточняват от офиса на НАП в областния град.

По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, предизвикани от COVID-19 и наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20%, респективно 10% от оборота си за съответните периоди на 2019 или 2020 г.

Кандидатстването става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП и чрез системата ИСУН (Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България).

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни след одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия, което се очаква в близките седмици.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!