BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

11 300 вече декларираха доходите си в НАП, кампанията е до 5 май

11 300 души вече са подали данъчните си декларации за облагане на доходите, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

88% от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет. 6 900 декларации са изпратени с персонален идентификационен код, а тези с електронен подпис са 3 000. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници.

Доходите от трудови правоотношения на всички, които през миналата година са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане у нас. За целта е необходимо в годишната си данъчна декларация за изплатени доходи те да декларират реализираните такива във връзка с дистанционното полагане на труд.

Изключение е възможно само за чуждестранните лица, които са работили дистанционно за своя чуждестранен работодател от страната по-малко от 183 дни и между България и държавата, на която са местни лица за данъчни цели, има сключена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца в зависимост от конкретната спогодба. Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!