BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10% от учениците в Хасковско са извън онлайн обучението, дариха лаптопи на ПМГ

10% от учениците в Хасковска област не са обхванати от обучението в електронна среда, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това са предимно деца от селата и в начален етап, които нямат компютри или лаптопи. На тях учебните материали им се носят на ръка при спазване на противоепидемичните мерки. Само в едно училище в областта – това в село Бисер, обучението не се извършва онлайн заради липса на устройства. Повечето от училищата са направили заявки за доставка на компютри и лаптопи, които да раздават на децата в нужда, но в момента на пазара нямало нужните количества за всички.

На този фон днес двама бивши възпитаници на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от Випуск 2013 дариха два лаптопа на гимназията. С тях ще се подпомогне обучението от разстояние в електронна среда. Лаптопите са с инсталирана опреационна систама Windows 10 Enterprise и са готови да бъдат използвани. Посланието на дарителите Васил Митев и Димитър Димитров е, че всеки се ражда с равен потенциал и сам решава в каква степен да го развие. „Нека стимулираме потенциала на децата си“, казват Васил и Димитър, на които класен ръководител е била Антоанета Никова – старши учител по история и цивилизации.

Директорът Гергана Петрова съобщи за Haskovo.info, че утре ще се направи проучване, кои ученици имат затруднения с намирането на подходящи устройства, за да получат лаптопите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!