BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шофьори с електронни фишове лъжат, че не са карали те

Шофьори все по-често се пробват да избегнат санкции заради нарушения на пътя като подават неистински декларации, в които твърдят, че не са били зад волана. Това сочи статистиката на Пътна полиция в цялата страна. Има и доста случаи от Хасково.

Обикновено това се случва след получаване на електронен фиш за превишена скорост. Последно 32-годишен мъж, заснет да нарушава скоростните режими с личния си автомобил на територията на Хасковска област, е подал декларация, в която твърди, че зад волана е била жена.

Мъжът е жител на област Кърджали. Полицаите там прегледали снимковия материал и установили, че на изображението е мъж. Така вместо да избегне санкция за висока скорост на пътя, шофьорът ще отговаря по Наказателния кодекс за неверни данни в писмена декларация, а разследването се поема от криминална и икономическа полиция.

При подобни случаи водачите носят наказателна отговорност. Законът е предвидил лишаване от свобода до 3 години или глоба в размер от 100 до 300 лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!