BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Овладяха големия пожар, обхванал 550 декара, склад и селскостопанска техника – ВИДЕО

Големият пожар край пътя Хасково – Димитровград вече е овладян, но причини огромни щети.

Haskovo.info припомня, че огънят лумна в ранния следобед в близост до автосервиз с много складирани гуми и фотоволтаици.

Пламъците са изпепелили около 550 декара сухи треви, ниви, храсти и дървета. Изгоря склад с амониева селитра, система за напояване и пластмасови касетки. Огънят е засегнал и селскостопанска техника, трактори и автомобил.

ПожарБорбата със стихията беше затруднена заради силния вятър. Въпреки това огнеборците успяха да спасят автосервиза, фотоволтаиците, постройка в близост до изгорелия склад и завод „Язаки“, където огънят прехвърли оградата, но беше спрян.

Огънят опита да прехвърли пътя Хасково – Димитровград на няколко места. Шосето остана затворено за движение в продължение на няколко часа. След 15 часа движението беше възстановено.

Затвориха пътя Хасково – Димитровград заради големия пожар

Предстои да се установи причината за пожара, но се предполага, че той е тръгнал от задния двор на автосервиза, където са паркирани цистерна за гориво и камион, коментира пред Haskovo.info началникът на димитровградската противопожарна служба Иван Пачов. На място остават дежурни екипи.

Пожар
Иван Пачов

Междувременно в региона пламнаха и няколко други пожари.

Голям пожар между Хасково и Димитровград погълна сгради и техника – ВИДЕО

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!