BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Южна пролет“ ще се проведе в края на май

49-то издание на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ ще се проведе на 26, 27 и 28 май, съобщават от община Хасково.

За участие в конкурса се приемат първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст. Става въпрос за жанровете поезия, проза, литературна критика и литературна история, детска литература, филмов сценарий и драматургия. Дебютантите ще бъдат оценявани от жури от доказани български творци.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1 000 лв. Общината връчва и награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2 000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Книгите, филмовите сценарии и пиесите за конкурса трябва да са издадени в периода от 1 януари 2020 г. до 31 март 2021 г. включително. Те трябва да се представят в кметството най-късно до 30 април 2021 г. в пет екземпляра, биографични данни, снимка и контакти.

За базара на книгата участниците могат да предоставят от своите книги. Общината поема разходите за нощувки на участниците в конкурса ако противоепидемичните мерки позволяват присъственото му провеждане.

Haskovo.info припомня, че миналата година конкурсът се проведе онлайн.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!