BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шестима починали, 76 новозаразени и 26 оздравели в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 76 нови положителни случая на коронавирус, шестима са починали, а 26 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

37 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 13, Харманли – 6, Свиленград – 3, Тополовград – 10, Симеоновград – 3, Минерални бани – 1, Ивайловград – 2, Маджарово – 1. Сред положителните е служител на РЗИ-Хасково.

Починали са мъж на 83 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 60 години от община Харманли, диагностициран на 24 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 68 години от община Свиленград, диагностициран на 24 ноември, със сърдечно заболяване, мъж на 73 години от община Симеоновград, диагностициран на 3 декември, с хронично неврологично, хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 70 години от община Любимец, диагностициран на 1 декември, с хронично неврологично заболяване и мъж на 59 години от община Стамболово, диагностициран на 28 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 636. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 162. На домашно лечение са 1 370, починали са 138, оздравели са 966 човека, а под карантина са 945.

3 280 са новозаразените в страната при направени 9 082 теста. 156 са починали, а оздравелите са 1 935. 6 766 са настанени в болница, като 523 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!