BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шевролет Корвет е №1 на ретро парада в Хасково

Над 50 ретро автомобила бяха показани в изложение на площад "Свобода" в Хасково. Парадът е част от програмата на община Хасково за Деня на града – 8 септември.

На първо място беше класиран Шевролет Корвет от 1981 година, собственост на Димитър Ишмериев от Ямбол. На второ място е Роус Ройс Корниш на Бончо Делчев от Стара Загора. На трето място е БМВ-то на Владимир Котаров от Бургас.

Наградата на община Хасково отиде за най-стария експонат в изложението – лек автомобил Студебейкър от 1930 година, собственост на Дончо Дончев от Пловдив.

Наградата за най-масово участие получи ретро клуб "Бургас". Приз за най-ексцентрично представяне бе връчен за Ситроен dc2 на Николай Вълчев от Хасково, а за най-атрактивно представяне – за Фолксваген от 1970 година на Красимир Чолаков. Наградата на публиката отиде за американски Форд F1, собственост на бившия кмет на Хасково Георги Иванов.

Ретро парадът се проведе за 13-та година със съдействието на хасковския ретро клуб "Тракия".

Участниците са от цялата страна като имаше и представители от Хасково. Сред тях беше джип ГАЗ от 1941 година, собственост на хасковския адвокат Веско Георгиев.

Впечатление на посетителите правеше Москвич, произведен 1954 година. Собственикът шеговито беше поставил в колата стар телефон с шайба и надпис на руски: "директна връзка с Кремъл".

Анета Кутелова

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!