BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чудните дни на България – атомни песни, щурмът на властта и началото на края (видео)

АЕЦ "Козлодуй" пропяха в интернет пространството. Честно казано, нищо особено няма в клипа, освен, че виждаме атомната ни електроцентрала, което рядко може да се случи иначе. Не е никак хубаво, че пеенето ги е обзело по покана на "Росатом". Очевидно не такива покани им се отправят от българска страна. Годишнината си е годишнина и благодарим за цените на тока. Те са над европейското ниво, поласкани сме, почти благословени.

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започна. Първи на входа на ЦИК се оказали младежите на ГЕРБ. Те са се настървили за битката за власт от доста време, или поне, говори се, пред ЦИК дежурели денонощно от седмица. Това в очакване да щурмуват властта. Като я вземат, щурмуват друго и вече не са младежи.

Традиционно българският народ учел на труд децата си откак проходели. От това зависела съдбата им – да имат умения, да са сръчни, издръжливи, съобразителни и да не ги мързи. Някога трябвало да сеят и орат, най-много да смятат, четат и пишат. Сега може без такива работи. Има 70 милиона само за 50 дни да се вземат. Не е за вярване, че докато нощували пред ЦИК, въпросните младежи са чели Данте или са писали стихове, примерно. За оране и копане няма смисъл да се пита сега, за купуване и продаване по-може да има смисъл, но и това придобива друг контекст, предвид да щурмуването на властта.

Социолозите направиха сметка, че никоя партия нямало да надделее на изборите на 27 октомври. Вота щели да го решат 50-100 хиляди софиянци дето досега не били гласували. Можем да им вярваме на социолозите. Първо: така стана Брекзит, британците още се чудят откъде им се пръкнаха 1-2 милиона такива никога не гласували избиратели. Второ: социолозите, които направиха прогнозата за началото на края на ГЕРБ, са много успешни социолози,  известни и досега предимно като социолозите-милионери. И техните прогнози се сбъдват, вече сме виждали началото на края на други, после и края на края им. Не се съмнявайте, и краят на края да дойде на една власт, веднага иде друга. Даже може да е съвсем същата, името е достатъчно да е друго.

Ако не сте чули още песента, с която АЕЦ "Козлодуй" се явява на конкурса на "Росатом", ето я. Няма сега да мислим, ако го спечели дали следва да празнуваме с тях или да отхвърлим руска намеса:

 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!