BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима починали, 75 новозаразени и 43 оздравели в Хасковско

75 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, четирима са починали, а оздравелите са 43, съобщават от областния оперативен щаб.

40 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 13, Харманли – 4, Свиленград – 3, Тополовград – 4, Любимец – 1, Симеоновград – 4, Минерални бани – 2, Ивайловград – 2, Стамболово – 2.

Починали са жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 7 декември, с диабет и хронично неврологично заболяване, жена на 76 години от община Димитровград, диагностицирана на 14 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 76 години от община Харманли, диагностициран на 8 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания и мъж на 63 години от община Свиленград, диагностициран на 21 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 302. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 190. На домашно лечение са 1 614, починали са 176, а оздравелите са 1 322.

Два от установените случаи, съобщени вчера, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

2 095 са новозаразените в страната при направени 5 298 теста. 150 са починали, а оздравелите са 1 858. 7 045 са настанени в болница, като 580 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!