BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чакат се средства от държавата за довършването на църквата в „Орфей“

Много трудно ще се доизгради църквата „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“ само със средства от дарения, призна днес народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, която е в Църковното настоятелство на храма и от години се занимава с темата.

По тази причина от настоятелството се надяват на помощ от държавата. Досега с дарения е стегнато подземното ниво на църквата, което е предвидено за неделно училище. Грубите сметки обаче показват, че за довършването на храма ще са нужни близо 600 000 лв. Ангелова вярва, че в най-скоро време църквата, която е започната преди повече от 20 г., ще бъде завършена. Тя ще бъде най-голямата в Хасковска област.

Пресконференция

Ангелова коментира темата със строителството на храма на съвместна пресконференция с колегите си Митко Полихронов и Калин Вельов. Хасковските народни представители подкрепят Вельов в обиколката му в страната и региона. Музикантът се среща с културни дейци и заедно разискват възможностите за подкрепа на сектора по време на пандемията от коронавируса. След това Вельов възнамерява да представи проблемите и предложенията на хората на културата пред ресорните министри и колегите си в парламента. Във вторник е срещата на Калин Вельов в Димитровград.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!