BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Христо Иванов в Хасково: Голямата борба е на изборите хората да не си останат вкъщи

В тази предизборна кампания стои въпросът за бъдещето на страната и ние трябва да направим всичко възможно хората да не си останат вкъщи, а да отидат и да гласуват срещу статуквото. Това заяви в Хасково съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който дойде, за да подкрепи кандидатите за народни представители в региона.

Демократична България

Големият въпрос сега е кой може да ни изведе от това блато, в което ни набута съюзът между Борисов и ковид, защото епидемията се ползва, за да се потисне изборната активност на хората като се наплашат и демотивират. По този начин корпоративният, купеният и контролираният вот да могат да решат съдбата на страната и ние не трябва да позволяваме това, заяви Иванов. Той призова всички да излязат на 4 април и да гласуват с номер 11 в бюлетината, за да определят пътя на България.

Много е трудно да се правят прогнози в тази ситуация, защото уравнението е само с неизвестни. Голямата борба е хората, които ще гласуват срещу Бойко Борисов да не си останат вкъщи. Ние имаме ясни приоритети, които дават отговор на хората с очакване за промяна и сме готови да работим с всички опозиционни формации, които припознават нашата идеология, каза още Христо Иванов.

Демократична БългарияАз обичам да казвам, че въпреки че не сме в парламента именно „Демократична България“ определи дневния ред в страната и отново ще го правим без значение дали сме в управление или в опозиция, допълни вторият в листата за Хасково Тодор Топалов. Той беше определен от Христо Иванов като млад човек с енергия и дълъг път в политиката.

В разговор между двама по-рано те определиха като свой приоритет и борбата срещу „парцелирането“ и негласната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Като пример Топалов посочи местните избори в региона, където през 2019 година в Маджарово ГЕРБ не издигна кандидат, а ДПС спечели кметското място. ДПС пък подкрепи ГЕРБ в Хасково, посочи Тодор Топалов.

От „Демократична България“ определят като много сериозен проблемът с гласуването в чужбина. Ние искаме парламентът спешно да се събере и да отмени идиотското ограничение от 35 секции в страните извън Европейския съюз, каза Иванов. Той даде пример с Великобритания, където секциите ще бъдат с 50 по-малко от миналите избори. Призовавам хората, които са в чужбина да се обадят вкъщи и да кажат на своите близки: Номер 11!, заяви лидерът на „Да, България!“.

Показахме, че ние стоим зад идея и кауза, които ще продължим да отстояваме. Имаме ясна програма и когато хората гласуват за нас, знаят за кого и за какво гласуват, категорични са кандидатите на „Демократична България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!