BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хор „Родна песен“ записа празничен поздрав в църквата „Св. Богородица“

Смесен хор „Родна песен“ записа днес Коледно-новогодишен поздрав към хасковлии в църквата „Успение на Св. Богородица“ в областния град.

Хористите трябваше да изнесат празничен концерт през декември, но заради епидемията от коронавирус той е отменен. Въпреки това от „Родна песен“, който навърши 91 г., не се отказаха и записаха поздрава към своите почитатели. Репертоарът от класически коледни произведения скоро ще бъде качен в интернет. От „Родна песен“ ще създадат и своя канал в YouTube.

Хор

От началото на годината хорът е дирижиран от Мартин Антонов, който е от София. Диригентът заяви, че изпращаме много тежка година, в която обаче е имал възможност да поеме този исторически хор. Той благодари на хористите, които въпреки трудните времена са запазили духа си. Антонов допълни, че най-хубавите думи са „заедно“ и „обичам“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!