BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковският съд отмени заповедта за забрана на протест на магистрала „Марица“

Хасковският административен съд се произнесе днес по жалбата на група граждани против заповедта на кмета на Свиленград, с която им беше забранено да организират протест на автомагистра „Марица“ на 15 ноември.

Съдът отмени заповедта в частта й, с която е забранено провеждането на протест-митинг на магистралата. Преписката се връща на кмета за ново произнасяне, съобразно дадените в мотивите на решението указания по тълкуване и прилагане на закона.

Административният съд остави без разглеждане жалбата в частта против пункт 2 на заповедта на кмета, с която е предложено на организаторите на протеста да променят мястото на провеждането му. Тази част от решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, а останалата, с която пункт 1 се отменя и преписката се връща за ново произнасяне, не подлежи на обжалване.

Съд

Хасковските протестиращи искат да изразят недоволството си на „Марица“, защото според тях магистралите са символ на корупцията в страната. Те не са съгласни с кмета, че мястото им за протест не позволява обходен маршрут. Желанието им е протестът да се проведе между километри 95 и 96, където едното платно така или иначе е затворено за ремонт и има обходен маршрут.

Организаторът на протеста Тодор Топалов от „Да, България!“ коментира пред Haskovo.info, че до известна степен е доволен от съдебното решение, като предстои юристите да се запознаят с него и да го изтълкуват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!