BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковският съд освободи от ареста баща на болно дете, задържан с 5 кг. марихуана на границата

Хасковският окръжен съд уважи молбата за изменение на мярката „задържане под стража“ в по-леката „домашен арест“ спрямо 50-годишния Борис Обрешков.

Haskovo.info припомня, че на 30 август мъжът от старозагорското село Дълбоки беше задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. В резервната гума на Аудито му беше открита 5.383 кг. марихуана за 21 532 лв. Проверката стана по сигнал на службите.

Още при задържането му от съда адвокатът на Борис поиска по-леката мярка „домашен арест“, за да може той да се грижи за бременната си съпруга и болното си дете. Предполага се, че той се е опитал да пренесе марихуаната заради затрудненото си финансово положение. Мъжът не е осъждан и работи като шофьор. Тогава той през сълзи поиска от съда да се прибере при жена си и децата.

Сега съдът уважи молбата заради тежкото му семейно положение, съдействието на разследващите и наличието на постоянен адрес, допълват от окръжния съд.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!