BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковлия: Пустеещи и тревясали имоти са превърнати в змиярници

Пустеещи имоти в Хасково са превърнати в змиярници, сигнализира читател на Haskovo.net. Въпросните терени се намират близо до центъра на града.

Единият е на улица "Княз Богориди". Според съседите преди време там там имало сграда, но преди около година била съборена. Тогава теренът бил изравнен и всичко било добре.

"Сега обаче е обрасъл в трева, която никне и на тротоара. Междувременно имотът развъжда комари, насекоми и змии", жалваха се живеещи наблизо.

Сходна е ситуацията и с друг имот наблизо, намиращ се на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Константин Фотинов". Парцелът е ограден, но едно от металните съоръжения е премахнато и се използва за паркинг.

От община Хасково заявиха, че кметството не може да задължи собствениците на имотите да си косят тревата. Поясниха, че от администрацията могат да реагират в случай на реална опасност за преминаващите граждани, например, ако има наклонено дърво, ограда или опасна фасада.

"Нямам как да задължим собствениците да си поддържат терените в прекрасна форма терена", казаха от общината.

Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!