BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковлии против Стратегията за детето, готвят международен протест

Тази вечер в Хасково се проведе информационна среща-дискусия относно Национална стратегия за детето и всички законови промени, свързани с нея. Организатор на събитието бе хасковлийката Милена Налбантова.

В камерната зала на читалище „Заря” присъстваха български граждани от Варна – Валентин Желев и сина му Александър, живеещи в Норвегия и заемащи активна роля в изобличаванто на анти-детските и анти-семейните практики в България, Норвегия и по света. Присъства и хасковският адвокат Васил Лазов, който е водил и печелил дело срещу социалните служни за неправомерно отнети деца от семейство от Хасково.

По време на срещата обявиха, че предстои международен протест на 7 септември, който ще се проведе не само в България, но в общо 17 държави. Към недоволството в София ще се включат и хасковлии с автошествие.

„Не сме съгласни със законите, които искат да наложат с този норвежки модел на поведение – джендър идеологии, ранно сексуално образование. Ние сме против това”, заяви Бисер Русимов от Бургас – представител на „Организация за закрила на българските граждани”. Той допълни, че Стратегията за детето е отпаднала, но били променени 29 закона от Държавната агенция за закрила на детето, които са подзакони на същата тази Стратегия.

Хасковлийката Милена Налбантова заяви, че трябва да има закрила за децата, но според нея смущаващото е, че с промените в тези закони се дава възможност за отнемане на дете по сигнал, дори и да е недоказан и непроверен, без съдебна заповед. Освен това според нея се разтварят вратите на така наречената търговия на деца чрез международно осиновяване. Според нея промените в българските закони трябва да бъдат отменени или поне спорните текстове да бъдат премахнати. Смята, че не е редно да се отнемат деца от живи родители, дори и да има конфликт в семейството и още повече да бъдат давани за отглеждани в приемни семейства от друг етнос, за което показателно е хасковското село Динево, където има 54 приемни семейства от ромски произход. Определи като кражба изземването на дете от семейство.

Haskovo.net     

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!