BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковлии: Вандали и психично болни трошат бетонните кошове за боклук

Вандали и психично болни трошат кошове за боклук в центъра на Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

Потрошените бетонни съдове се намират около Книжния пазар. Някои от тях са толкова изпочупени, че половината от бетона липсва и са изскочили арматурите. Заради липсващите части, кошовете са неизползваеми, тъй като боклукът се разпилява по земята.

Работещите в близките търговски обекти разказаха, че много често пешеходците събарят с ритници кошовете, включително и през деня. През нощта вандалите се активизирали още повече.

"Въпреки че в района има видеонаблюдение, зулумаджиите не се притесняват", разказаха търговците.

Една от продавачките на Книжния пазар дори била обрана посред бял ден вчера. "Докато жената стоеше на сянка под едно от дърветата наблизо, млад ром измъкна от чекмеджето й 38 лева и побягна", разказа колежка на потърпевшата.

Тя допълни още, че малкото останали здрави кошове за боклук в центъра на града са засипани с цигари, тъй като пушачите гасят фасовете си в периферията на бетона. Заради това тя предложи старите кошове да се заменят с нови, които имат секция, обособена като пепелник.

Търговка от друг магазин в съседство пък се жалва, че непрекъснато лепят афиши на стената на обекта, в който работи, въпреки че отсреща има специално поставени табла за целта.

Зам.-шефът на общинското предприятие "Екопрогрес" Гюнай Юсуф заяви, че ще направят оглед в центъра и при възможност кошовете ще бъдат подменени.

Haskovo.net

 

 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!