BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фолклорен концерт-спектакъл „Майка България“ на Ансамбъл Тракия гостува за празника на града

На 1 септември от 20.30ч. на централния площад в Димитровград ще бъде истински празник на българския дух с концерт-спектакъла "Майка България" на пловдивския Фолклорен ансамбъл "Тракия". Изпълненията на танцьорите ще бъдат наслада за сетивата.

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “ТРАКИЯ” – гр. Пловдив е създаден през 1974 година.

Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Главен художествен ръководител и директор на ансамбъла е проф.д-р Даниела Дженева.

За 45 години ансамбъла има изнесени хиляди концерти във всички краища на България и участия в над 50 страни по света на всички континенти като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Финландия, Австрия, Япония, Индия, Индонезия, Шри Ланка, Иран, Ирак, Сирия, Израел, Алжир, Мароко, Танзания, Мозамбик, Мексико, Колумбия, Куба и много други.

Изключителното очарование и хипнотично сценично въздействие се дължат на синкретизма на представленията: Песни, танци, мелодии, ритуали са вплетени в неповторим спектакъл.

Вече 38 години “Тракия” е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени  на българския фолклор, обреди и легенди.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!