BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Финансова помощ за 60 фирми от Хасковска област

60 фирми от Хасковска област са получили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Общо фирмите в страната са 2 223 и са получили 22.2 млн. лв. по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектни предложения. До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през последните дни на изминалата седмица, непосредствено преди да изтече крайния срок за кандидатстване и за които след автоматизирана проверка също има пълно съответствие на данните.

Дружествата, които предстои да бъдат одобрени за подкрепа, ще бъдат включени в нова заповед до края на тази седмица. На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез „Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България“ по електронната им поща.

Над 8 100 търговци са кандидатствали за подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16:30 ч. на 20 януари, когато беше крайният срок. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!