BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Финансират 22 екоинициативи в Хасковско

Геометрични фигури от цветя ще разкрасят двора на ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

Финансирането е осигурено от Националната кампания „Чиста околна среда – 2021“, организирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

Безвъзмездна помощ получава и инициативата „На училище в природата“ на ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово. Класирани са също предложенията на детските градини „Звънче“, „Ян Бибиян“ и „Осми март“ в Хасково за оформяне на зелени зони за игра и екологични занимания. В община Хасково средства за озеленяване получават и селата Мандра, Зорница и Долно Големанци.

Националната кампания финансира още възстановяването на парк в Маджарово, „Урок на открито“ в село Крепост, озеленяване и монтиране на съоръжения за игра в харманлийската детска градина „Ален мак“, зелено кътче за децата в ивайловградското село Железино и други инициативи в общините Димитровград, Свиленград, Любимец Харманли, Симеоновград, Тополовград Минерални бани, Стамболово.

Общините и кметствата получават до 10 000 лв., а училищата и детските гранидини – до 5 000 лв. Екоинициативите с осигурени средства в област Хасково са 22. Сред тях са 3 проекта на детски градини в община Димитровград. Ще се оформя и благоустроява зона за екозанимания с деца и кът за игра в двора на детска градина №4 център „Пролет“, инициативата „Играя и уча за природата“ ще се проведе в детска градина №3, а летни забавления ще има в детска градина „Райна Княгиня“, допълват от кметството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!