BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учител пусна безплатен онлайн курс за подготовка за матурата по английски

Преподавателят в димитровградската ПЕГ „Иван Богоров“ Калоян Добрев заедно със свои приятели създаде безплатен онлайн подготвителен курс за матурата по английски език през 2020 г.

Курсът е създаден заради ситуацията с коронавируса. Той включва 7 видео урока и 3 примерни теста, върху които абитуриентите получават моментална обратна връзка.

Добрев разказа пред Haskovo.info, че изработката на материалите, заснемането и обработката на видеото е отнело 6 дни. „За да осъществя проекта, получих съдействие от мои приятели от „Men’s Five“. Те заснеха и обработиха видеата. Първите два дни беше написването на съдържанието на клиповете, след това 2 дни снимки и около 2 дни обработка“, каза преподавателят.

Той очаква форматът на матурата да остане, защото не е променян от 2008 г. Все още обаче няма решение от МОН.

В момента и в димитровградската Езикова гимназия се провежда онлайн обучение. Добрев използва „Google Classroom“ и в момента преподава на 12 клас.

„Този курс, който реших да създам е изцяло на добра воля, тъй като реших да помогна с каквото мога за онлайн обучението“, допълни инициативният учител.

Подготвителният курс можете да видите Тук.

От Регионалното управление на образованието в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че вече имат указания от МОН онлайн обучението да продължи тази и следващата седмица. През втората седмица масово ще се взима и нов материал. Все още не е ясен форматът на матурите. Засега датите за провеждането на изпитите са 20 май за български език и литература, втората матура ще е на 22 май, а тези по желание ще са в периода 26 – 29 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!