BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учител, лекар и медицински сестри са сред 48 заразени в Хасковско, трима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 48 нови положителни случая на коронавирус, трима са починали, съобщават от областния кризисен щаб.

16 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 12, Харманли – 2, Свиленград – 10, Тополовград – 3, Симеоновград – 2, Ивайловград – 3. Сред положителните са две медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, медицинска сестра от доболничната помощ от община Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково. Заразен е и преподавател от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от два 11-ти и един 12-ти клас.

Починали са мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 16 ноември, с хронично неврологично заболяване, жена на 80 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с хронично неврологично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 824. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1 086, починали са 95, а оздравелите са 493.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

2 279 са новозаразените в страната при направени 5 729 теста. 42 са починали, а оздравелите са 1 364. 6 193 са настанени в болница, като 408 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!