BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учител е сред 84 новозаразени в Хасковско, трима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 84 нови положителни случая на коронавирус, починали са трима, един е оздравял, съобщават от областния кризисен щаб.

38 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 22, Харманли – 7, Свиленград – 6, Тополовград – 1, Любимец – 3, Симеоновград – 3, Минерални бани – 2, Стамболово – 2. Сред положителните е преподавател от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици в 5 А, 5 Б, 7 А и 7 Б клас.

Починали са жена на 83 години от община Хасково, диагностицирана на 18 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 64 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 75 години от община Хасково, диагностицирана на 19 ноември със сърдечно и хронично неврологично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 704. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 151. В МБАЛ-Хасково са настанени 61, в МБАЛ-Димитровград са 12, в МБАЛ-Харманли – 28, в МБАЛ-Свиленград – 24, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват 15. На домашно лечение са 973, починали са 89, а оздравелите са 491.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 899 са новозаразените в страната при направени 10 311 теста. 119 са починали, а оздравелите са 847. 5 878 са настанени в болница, като 344 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!