BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учители, лекар и медицински сестри са сред 88 заразени в Хасковско, шестима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 88 нови положителни случая на коронавирус, починали са шестима и са оздравели 34, съобщават от областния оперативен щаб.

33 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 24, Харманли – 12, Свиленград – 6, Тополовград – 5, Любимец – 1, Симеоновград – 3, Минерални бани – 1, Ивайловград – 3. Сред положителните са лекар и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково. Инфектирани са учителка в детска градина от община Харманли, учителка от ОУ „Иван Вазов“ в село Устрем, община Тополовград и учителка от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград. След проведено епидемично проучване на трите учебни заведения е предписана дезинфекция и няма карантинирани ученици и деца.

Починали са мъж на 84 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 13 ноември с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 86 години от община Харманли, диагностициран на 21 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 83 години от община Свиленград, диагностициран на 19 ноември, със сърдечно заболяване, мъж на 64 години от община Ивайловград, диагностициран на 23 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 980. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. На домашно лечение са 1 153 човека, починали са 107, а оздравелите са 597.

4 382 са новозаразените в страната при направени 10 474 теста. 157 са починали, а оздравелите са 1 876. 6 365 са настанени в болница, като 392 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!