BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училища в Хасковско поискаха и продължават на онлайн обучение – ВИДЕО

Няколко училища в Хасковска област вече са поискали и продължават онлайн обучението си, съобщи председателят на областния кризисен щаб Стефка Здравкова.

СУ „Неофит Рилски“ в Харманли вчера и днес са в онлайн обучение, в хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ прогимназиалният етап е онлайн до края на тази седмица, Професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли ще са онлайн от 13 до 25 ноември, хасковската ЕГ „Асен Златаров“ ще е онлайн от 16 до 27 ноември, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково от 5 до 12 клас са онлайн от 16 до 27 ноември, Спортното училище „Стефан Караджа“ са онлайн от 16 до 27 ноември, училището в Узунджово ще учи дистанционно от 16 до 27 ноември, „Иван Вазов“ в Харманли ще е онлайн от 16 – 27 ноември, училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград е онлайн от 13 до 26 ноември и „Петър Берон“ в Тополовград – от 5 до 12 клас са онлайн до 27 ноември.

По-късно решение да преминат онлайн от 16 до 27 ноември обявиха и от ПМГ „Боян Петканчин“ в Хасково.

Оперативният щаб не е взимал решение като цяло за училищата в Хасковска област – всяко училище ще решава само.

Продължават да нарастват болните в Хасковска област, като активните случаи са вече 844, на домашно лечение са 728, в болница са 166. В МБАЛ – Хасково са 73, МБАЛ – Димитровград – 13, МБАЛ – Харманли – 31, МБАЛ – Свиленград – 38, в бившия Тубдиспансер в Хасково – 11. 21 са заболелите медици, като трима са настанени в болница.

Здравкова поиска общините да засилят контрола и особено по пазарите, като посочи, че най-големите тържища са в Димитровград.

От началото на месеца полицията е извършила 1 409 проверки, от които 193 на търговски обекти. Съставени са 52 акта. От РЗИ-Хасково са извършили общо 74 проверки, от които 33 на търговски обекти. Съставени са 2 акта и 5 предписания.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!