BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците от 5 до 12 клас в Хасковска област минават онлайн от 12 до 26 март – ВИДЕО

Учениците от 5 до 12 клас в област Хасково минават на онлайн обучение от 12 до 26 март. Това решение е взето днес от Областния оперативен щаб, съобщи на брифинг след заседанието заместник-областният управител Митко Петров.

Причината е бързото повишаване на случаите на COVID-19 в региона. Към момента заболеваемостта е близо 330 на 100 000 души население. Областта е сред тези с най-много случаи в страната.

Прекратяват се и всички групови извънкласни занимания и дейности, организирани от училищата и образователни центрове. Останалите групови занимания могат да продължат да функционират, но предстои да бъде обсъдено и тяхното спиране. Продължават работа и детските градини.

В заведенията задължително трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседни маси, а достъпът на непълнолетни се забранява без възрастен придружител. Към момента не се намалява работното време на заведенията в Хасковска област. Фитнес залите могат да продължат да работят на 50% от капацитета си по предварителен график.

Прекратява се и плановият прием в болниците. Засега няма да се увеличава капацитетът от легла в COVID отделенията в хасковската болница. Всеки ден се приемат нови между 10 и 20 болни, но и толкова се изписват, коментира директорът на МБАЛ д-р Георги Гелов. Според неговите наблюдения в момента с британския щам броят на пациентите расте бързо, но смъртността не се увеличава със същите темпове.

От РЗИ призоваха всички събития, свъзрани със събиране на хора на едно място да се провеждат на открито и със спазване на дистанция между хората. От утре в региона започва и ваксинацията на записаните в електронната система. Към момента записани има за всички пунктове до края на март, допълни директорът на инспекцията д-р Соня Димитрова.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!