BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Узунджовската църква и лехи с шафран са сред най-харесваните места

За пореден път Узунджовската църква е посочена сред най-големите забележителности в България.

Снимка на духовната обител, посещавана и от туристи, е публикувана в платформа след проведения фотоконкурс на тема „Любими места на картата на България“. В него са участвали 250 любители и професионални фотографи, изпратили 1 600 снимки на кътчета от цяла България, придружени с кратки обяснителни текстове.

Забележителности

С конкурса бе отбелязан Световния ден на географските информационни системи, който премина под патронажа на Министерството на транспорта и Министерството на околната среда и водите.

Забележителности

Хасковска област фигурира на интерактивната карта и с Александровската гробница, камбанарията на Ямача, мегалитния паметник край Долни Главанак, старинния мост в Свиленград, гробницата край Мезек. След серията архитектурни и културни ценности впечатляваща е и снимката на шафрановия минзухар, отглеждан в харманлийския край.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!