BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължиха епидемичната обстановка, Хасковско излезе от червената зона по заболяемост от COVID-19

На извънредно правителствено заседание беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките. По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове Борисов е изискал от здравния министър да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша. Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22:30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства.

Хасковска област вече излезе от червената зона и вече е в оранжевата по заболяемост от COVID-19, сочат последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. Haskovo.info припомня, че заболяемостта в Хасковско премина прага от 120 на 100 000 души в края на октомври и началото на ноември. 14-дневната заболяемост в Хасковска област към 24 януари е вече 111 на 100 000 души при 146 на 100 000 за предходния период. По данни на Националния статистически институт за 2019 г. населението на Хасковска област е 225 317 души. В страната все още има региони в червената зона, но няколко са вече в жълтата.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!