BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тържествена сесия на ОбС – чуждестранни делегати, местни парламентаристи и новият почетен гражданин на Димитровград

На официална церемония по време на празничната сесия на ОБС Димитровград, бе отличен със званието почетен гражданин на Димитровград, д-р Недялко Желев.

Д-р Желев бе предложен от кмета Иво Димов, и одобрен единодушно от общинските съветници с таен вот. Д-р Желев е лекувал поколения димитровградчани и все още продължава да дава дежурства и да се грижи за малките пациенти, въпреки възрастта си от 74 години. Получил е званието “Заслужил лекар” от Министерството на здравеопазването.

Днешната празнична сесия започна с поздравления от председателя на ОбС Гергана Кръстева, която започна своето приветствие с това, че можем да се гордеем, че сме жители на един от най-младите и най-развиващите се градове в България.

След Кръстева своите думи каза и кметът Иво Димов, който заяви, че е убеден, че всички усилия, които се полагат за развитието на града, ще дадат своите резултати – все по-често младите хора да искат да остават да живеят в Димитровград, да работят и да отглеждат своите деца в града ни. Не бива да се примиряваме с постигнатото, има още много работа.

Приветствени слова поднесоха и представителите на сесийните групи и политическите сили в местния парламент – Вълчо Митрушев (ГЕРБ), Стефан Димитров (“Да за Димитровград“) и Димитър Петров (БСП). 

На церемонията присъстваха общински съветници, кметове на малки населени места от Общината и чуждестранни гости – кметове, зам.-кметове и представители на администрациите от побратимени на Димитровград градове, като Хърватския град  Кутина, сръбския Цариброд – Димитровград и руския Димитровград, чиито представители поднесоха пожелания и благодарности към ръководството на общината и димитровградчани за добрия дух на сътрудничество.

В края на церомонията тържествено бе връчено почетното звание на Д-р Желев от Гергана Кръстева и кмета Иво Димов. Новият почетен гражданин на Димитровград д-р Желев каза няколко думи за дългогодишната си кариера като педиатър и завеждащ детско отделение на педиатрия в димитровградската болница от 1989 до 2000 година. Желев благодари на лекарите, от които се е учил и с които е работил и продължава да работи. Благодари на семейството си за търпението и любовта, че ги е лишил от себеси около 3000 вечери, които е бил в нощни дежурства, благодари и на всички димитровградчани, които са преценили, че е достоен за това отличие.

Д-р Желев заяви, че много деца са били негови пациенти и много от тях вече са порастнали, като лекувания от него и настоящ кмет на града, Иво Димов.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!