BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турското консулство с пакети храна и вода за шофьорите на 50-километровата опашка

Нова помощ започнаха да получават от снощи шофьорите на колоната преди турската граница. Това са пакети с храна и вода, платени от турското консулство.

В късния следобед служители на магазините на двата големи паркинга край Любимец и Свиленград започнаха да раздават на всички шофьори торби с храна и бутилки вода.

Храна

В пакетите има хляб, кавърма, кашкавал и вафли, обясни един от служителите, който участва в координацията на раздаването на помощите. Още вчера пристигнаха представители на турското консулство и поръчаха помощта. Ще раздаваме няколко дни на колкото успеем от шофьорите, обясни той.

Haskovo.info припомня, че вчера доброволци на Българския червен кръст започнаха да раздават кроасани и вода на шофьорите, а от Пътното управление осигуриха водоноска.

Колоната от тирове преди Капитан Андреево вече няколко дни е близо 50 километра и стига до Харманли. Обработват се значително по-малко камиони в сравнение с преди заради мерките, предприети срещу разпространението на коронавируса.

Храна

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!