BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туризмът процъфтява в южната ни съседка край Босфора

За първите седем месеца на годината Турция е била посетена от 24.69 милиона туристи, което е увеличение с 14.1% спрямо същия период на миналата година. Данните са на министерството на културата и туризма и според тях над една трета от гостите на страната са се стекли в Истанбул.

Около 8.4 милиона души или 34.2% от всички туристи са посетили най-големия турски град. Следват Анталия със 7.85 млн. (31.8%). Трети е Одрин, който от януари до юли включително е регистрирал 2.5 млн. чужденци.

Анализ по поръчка на хотелиерската асоциация на Турция (TÜROB) показва и леко подобрение в заетостта на леглата в хотелите. То е 2.5% в петзвездните хотели (където са били резервирани 76.1% от местата. Същата категория турски хотели показва и 14% ръст на цените през юли (без ранните записвания) – средно 100 евро за нощувка. В Анталия петзвездните хотели са вдигнали цените 22.1% до 172 евро.

https://www.dnevnik.bg

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!