BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима починали и двама новозаразени в Хасковска област

Трима с коронавирус са починали, а двама са новозаразените през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Положителните са от община Димитровград.

Починали са мъж на 76 години от община Хасково, диагностициран на 1 декември, с диабет и хронично белодробно заболяване, мъж на 72 години от община Хасково, диагностициран на 3 декември, с диабет, хронично неврологично и сърдечно заболяване и жена на 80 години от община Хасково, диагностицирана на 1 декември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 777. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 180. В МБАЛ-Хасково са настанени 64, в МБАЛ-Димитровград са 20, в МБАЛ-Харманли – 23, в МБАЛ-Свиленград – 25, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 27. В лечебни заведения извън областта се лекуват 21. На домашно лечение са 1 457, починали са 145, оздравелите са 995, а под карантина са 869.

Два от установените случаи, съобщени вчера, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

577 са новозаразените в страната при направени 1 424 теста. 68 са починали, а оздравелите са 1 573. 7 000 са настанени в болница, като 516 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!